راهنمای چنگیزخان برای کاشی لاجوردی Excellence

بر روی دیوارهای این بخش از حافظیه، غزلهایی از دیوان حافظ بر روی کاشی و تختهسنگهای مرمر بهخوشنویسی عبدُالْحمید مَلِکُالْکلامی حک شده است: بر دیوار شمالی غزل با مطلع «سحرم هاتف میخانه به دولتخواهی/گفت بازآی که دیرینهٔ این درگاهی» و بر دیوار جنوبی غزل با مطلع «چو بشنوی سخن اهل دل نگو که خطاست/سخنشناس نئی جان من خطا اینجاست»؛ بر دیوار شرقی غزل با مطلع «مزرع سبز فلک دیدم و داس مه نو/یادم از کشتهٔ خویش آمد و هنگام درو» و بر روی دیوار غربی غزل با مطلع «بیا که قصر امل سخت سست بنیاد است/بیار باده که بنیاد عمر بر باد است». اسپر دوم: کاشی لاجوردی دارد و مربعی در وسط آن وجود دارد که که کلمهٔ «محمد» بر آن حک شدهاست. در سال ۱۳۶۱ نمادی که ایرج اسکندری برای مصلی تهران طراحی کرده بود از سوی معاونت هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی تبدیل به طرحی مدور و پس از اجرا توسط «فریدون صدیقی» در میدان انقلاب نصب شد. ایرج اسکندری دربارهٔ اینکه چطور طرح دیواری که برای مصلی طراحی کرده بود از میدان انقلاب سر درآورده میگوید: «در ملاقاتی که با معاونت هنری وقت، آقای سید کمال حاج سید جوادی داشتم ، مقرر شد تا طرحی برای دیواری با موضوع جنگ آماده کنم .

ایرج اسکندری در این خصوص میگوید : « ماجرای شکلگیری نماد میدان انقلاب به سالهای دور برمیگردد که من طرحی را برای نقش برجسته دیواری یک صدمتری ارائه داده بودم . این طرح در ابتدا به صورت نقش برجسته و دیواری طراحی شده بود و یادآور روزهای جنگ و شامل تصاویر رزمندگان و روحالله خمینی بود، برای فضایی مسطح طراحی شده بود و پس از اجرا به صورت مدور و حجمی بخشی از ویژگیهای تصویری خود را از دست داد. عطر مخلوطی از اسانسها یا ترکیبات معطر، مواد تثبیتکننده و حلالها است که معمولاً به صورت مایع بوده و برای خوشبوسازی بدن انسان، حیوانات، غذا، اشیا، و محل زندگی استفاده میشود. تلاشی هم برای نمایاندن تاجگذاری به عنوان احیای امپراتوری ایرانی پیش از اسلام چنانکه مرداویج قصد آن را کرده بود انجام نشد. وجود ۱۰۰ شرکت وابسته به صنایع ریلی در کنار کارخانه، شهر اراک را به عنوان مرکز صنعت ریلی کشور معرفی کرده است. تعجب کردم و به آقای امدادیان که آن موقع معاون مرکز تجسمی بود ، گفتم: «مگر قرار نبود این طرح برای یک دیوار اختصاص یابد؟

اجرای طرح به صورت نقش برجسته هم حکایت دیگری دارد و از این قرار بوده که یکی دوسال قبل از انقلاب آقای فریدون صدیقی ، فرزند ابوالحسن خان صدیقی ، قراردادی را برای ساخت یک مجسمه با فرهنگ و هنر منعقد میسازد و از این بابت پیشپرداختی معادل ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکند. » ایشان گفتند: «چون میدان انقلاب وضعیت خوبی نداشت قرار بر این شد طرح شما به این صورت درآید.» این تصمیم برای من بسیار عجیب و غیرمنتظره بود و بهیچوجه قادر به درک ان نبودم. این طرح قرار نبود به این صورت فعلی اجرا شود ، بلکه بنا بود در حاشیه مصلای تهران ارائه شود . در سال ۱۳۶۱ سیدکمال حاج سیدجوادی ، معاونت وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت این طرح را به صورت مدور در میدان انقلاب اجرا کند . در سال ۱۳۹۵ مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران اعلام کرد «با سفارشی که به هنرمندان برای طراحی نماد این میدان داده بودیم ۳ اثر ارائه شده که این آثار را در معرض شورایی که در خصوص نماد میادین تصمیمگیری میکند خواهیم گذاشت. تراز سرمایهگذاری ارزی برای برپاداشتن یک شغل در صنعت نساجی در سنجش با خیلی از صنایع، بسیار پایین است.

مونوریل قم یک سامانهٔ مونوریل در شهر قم است که فعلاً عملیات ساخت آن متوقف شده است. هم خانواده با بتن: عایقهای جدید اغلب پایه سیمانی بوده و این موجب میگردد پوشش آببندی اجرا شده با بتن و ملات سیمانی زیرسطح تشکیل جسم واحد و یکپارچهای بدهد که در سرما و گرما عایق از سطح جدا نگردد. شهر صفاشهر از ادغام دو شهر دهبید و خرمی تشکیل شده است. علاوه بر اینها، سینما بهمن در شمالشرقی میدان، سینماهای مرکزی، شهر تماشا و پارس در جنوب غربی میدان هستند . اما در سال ۱۳۸۸ در نهایت به جای یک مجسمه یک سازه گنبدی شکل ساخت سعید روانبخش در میدان نصب شد. ابتدا مدیران شهرداری مقاومت کردند اما سرانجام در آذر ۱۳۹۰ بخشی از این نماد گنبدی شکل و ستاره شش پر میدان انقلاب تخریب و اطراف آن با بنرهای تبلیغاتی محصور شد. آبان ۱۴۰۰ اتاق بازرگانی اصفهان آرم و شعار تبلیغاتی کمپین گردشگری استان اصفهان به اسم «اصنهان» را ثبت تجاری کرد.

اگر شما این مقاله را تحسین می کنید، مایلید اطلاعات بیشتری در مورد کاشی زیبا بدست آورید به سایت ما مراجعه کنید.